De sleutel tot een onafhankelijk bestaan

Personen met een ernstige handicap hebben nood aan assistentie bij de activiteiten van hun dagelijks leven, zoals persoonlijke hygiëne, eten, aan- en uitkleden, huishoudelijk werk, verplaatsingen buitenhuis, werken en vrijetijdsbesteding. De assistentie maakt het mogelijk om mee te draaien in de samenleving, een recht voor iedereen.

PAB

PAB staat voor 'Persoonlijk Assistentie Budget'. Met dit budget kunnen personen met een handicap zelf bepalen wie hen ondersteunt of begeleidt, op welke manier, voor welke taken en wanneer.

PAB mag gebruikt worden voor alle taken die iemand niet (meer) of zelf moeilijk kan uitvoeren, zoals:

De financiering van de assistentie gaat naar de persoon met een handicap (= de budgethouder). Met dit budget kan de budgethouder zelf assistenten in dienst nemen of een overeenkomst sluiten met Visio-thuiszorg als paramedisch dienstencentrum. In dit geval wordt de budgethouder opdrachtgever. Visio-thuiszorg is dan de werkgever van de persoonlijke assistent.

WAT BIEDT VISIO-THUISZORG?

Personen met een handicap zijn vrij om hun assistentieverlening zelf te bepalen in overeenstemming met hun noden, bekwaamheden, actuele levensomstandigheden, voorkeuren en betrachtingen.

Zij hebben het recht om volledig zelf de inhoud van de assistentieverlening te bepalen; dit betekent de vrije keuze wie als assistent werkt, voor welke taken, op welke tijdstippen en plaatsen en hoe de assistentieverlening moet gebeuren. Visio kan voor de budgethouder personeel selecteren of de budgethouder kan zelf een assistent aanbrengen.

VOORDELEN VAN VISIO–THUISZORG

VOORDELEN VAN EXTERNE PERSOONLIJKE ASSISTENTIE

Heeft u vragen, wenst u meer informatie over PAB of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u steeds contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag verder.

Uw persoonsgegevens zijn bij ons in veilige handen. Ontdek hier ons privacybeleid.